Karoo

27. Maj
130km fra Hopetown til Britstown
Trillede ud af Hopetown uden at benene var væsentligt bedre end igår. Det er et sjovt sted at cykle her i Sydafrika. Der er absolut ingen mennesker, området jeg kører i ‘the Karoo’ er enormt øde og enorm goldt.

image
Den cyklende fotograf

Selv de små små landsbyer er bedre udrustede end storbyer i det øvrige Afrika, butikker, vand og el, selv i blikhusene lader der til at være strøm. Ti meter væk fra byerne er der absolut intet. Uhyggeligt tomt. Det skaber lidt problemer i forhold til planlægningen, idag ville jeg gerne have kørt lidt længere, men næste landsby er præcis 107km herfra, ingenting imellem de to byer og nætterne for kolde til at campere, så måtte stoppe her hvor der er en by. Det bliver endnu mere irriterende om et par dage.

image
Blik

Området er beboet af omkring 15% hvide mennesker. Oplevelsen er dog tættere på 75%, halvdelen af bilerne køres af hvide, alle gæstehuse jeg har sovet i har været ejet af hvide. Opdelingen er stadig ret tydelig, hvide børn i hvide skoler, farvede i farvede, sorte i sorte. Hudfarve betyder samtidig en del, folk pointerer hele tiden hudfarver. Kvinden der ejer huset her ville fortælle en anekdote om sin nabo “who is black”, ikke at det havde en negativ tone, jeg kunne bare ikke se relevansen.

image

Området er egentlig utrolig smukt, men jeg kan godt mærke at jeg er ved at være mæt, troede ikke at man kunne blive det, men flotte udsigter tænder mig bare ikke så meget som tidligere , hvilket jo er lidt spild af flotte landskaber. Min hjerne ved godt at vi nærmer os.

2 kommentarer til “Karoo

  1. amen ingmar! Du bliver ved at overraske, altså en ting er at du hele turen igennem har været ENORMT underholdende – og det har, for mig, været nærmest som en sport at gå op i din rejse! For det andet, så udfolder du dig simpelthen skønt på det danske sprog – flere gange har jeg været tæt på både tårer og klask på lårene af dine historier! Du må spille din hjerne et pus så du får mindst lige så meget ud af de sidste kilometer som på starten af turen! Jeg glæder mig til at give dig et kæmpe kram herhjemme! ps. tak for fødselsdagshilsen, det var blæret at få en helt fra Afrika!

    Like

    1. Hey Sille, tak for din skønne kommentar! Gid du havde været min dansklærer i skolen (ingen sammenligning med dansklærere i øvrigt)! Danmark er et telefonisk uland sammenlignet med flere afrikanske lande, fuld skrue på 4G dækning, så fløj den hilsen let hjem til Norden.

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s