Drengene fra Athi River

image

Jeg kunne umådeligt gerne tænke mig at hjælpe de her drenge med at sørge for at de får et par cykler, især fordi at deres forgyldte Ferrari er på værksted og det derfor går lidt langsomt når de skal rundt, og fordi at de alle virkede utroligt glade for at trille rundt på Victoria.

Julia har hjulpet mig med at udfærdige en kort tekst om baggrunden og historien bag Jia Courage Children’s Center.
Kinesiske Grace Kan og svenske Julia Snive arbejdede begge som frivillige på et af de mange børnhjem der tager sig af nogle af de 30.000 gadebørn der lever i og omkring Nairobi. Begge ville de gerne hjælpe mere og efter at Julia var rejst hjem åbnede Grace et lille sted for 13 drenge. De 13 blev reduceret til 5 da en del af drengene hellere ville tilbage til gaderne, uden regler og med alle de stoffer de kunne få fat i.
Idag er de 23 drenge fra og omkring Nairobis gader, de har alle sammen taget forskellige stoffer og kommer alle fra elendige kår.

image
En af drengene tilbyder mig en Mandazi (de friturestegte tingester jeg elsker højt) han lige har lavet

Julia og Grace har ansat tre lokale til at passe drengene og kommer selv når det er muligt i forhold til jobs og studier, Julia har været der i fem måneder nu.
I stedet for at bo på gaderne får drengene et hjem. En familie. Drengene får ikke kun en masse kærlighed, glæde og aktiviteter, de får også pligter og ansvar. De er alle enten dygtige sangere, fodboldspillere og dansere. Vigtigst er det dog at de næsten alle er top ti elever i deres klasser med 45 andre elever.

image
Certifikatet fra de kenyanske myndigheder der beviser at stedet er et officielt børnehjem

De startede i et lille blikhus i 2010, idag lejer de et flot hjem med egen have, hvor de dyrker afgrøder. Det hele er 100 procent understøttet af de to piger og private donorer.
Det måndelige bydget er 200.000 kenyaske skilling, hvoraf en størstedelen går til skolepenge, mad og husleje. Herudover er udgifterne, løn til de ansatte (både deltid og fuldtid), tøj til drengene, transport samt strøm og vand.

image
Huset, efter besøg af væggelus måtte alt tøjet uden for

På trods af at have fået papirer på at være en officiel institution har den kenyaske regering ikke råd til at bidrage til børnehjemmene og disse er alle privat undetstøttet.

En ny cykel koster lidt under 800 danske kroner. Min fantastiske sponsor, BackYard Footwear, der har givet mig både de sko jeg går i og det sportstøj tøj jeg cykler rundt i, har doneret den første cykel. Hvis folk har lyst vil et hvert bidrag modtages med stor entusiasme fra både Julia, jeg selv og 23 drenge der ikke har haft den nemmeste start på tilværelsen.

Registreringsnummer: 0545
Kontonummer: 0000246664

I må endelig skrive hvis i har spørgsmål, eller blot vil sikre jer at jeg ikke er kommet i økonomiske problemer og hapser pengene selv.

7 kommentarer til “Drengene fra Athi River

 1. Nemlig, Costa. Jeg blev meget berørt af din fortælling fra Nairobi og tænkte på hvordan man kunne hjælpe. Tak for denne mulighed, jeg har doneret ½ cykel.
  Du skulle fortælle om muligheden på den “almindelige” blog, der er nok flere der har det som jeg.
  kh Dorte

  Like

 2. Hej Ingmar, vi overfører støtte så der også kan blive til et par ringeklokker og lidt andet lækkert ekstraudstyr. Kh Helle og Troels

  Like

 3. Hej ingmar

  Jeg støtter med en cykel og syntes at det er fantastisk at 2 unge damer med kæmpe hjerter tager hånd om disse drenge som var det deres egne.

  Hilsen

  Christian

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s