Lille velgørenhedsprojekt (Ingmar på badeferie 3)

7. Maj
Ja det er måske nok en lidt selvmodsigende overskrift. Har siden mødet med Julia i Kenya ønsket at kunne hjælpe hende med børnehjemmet, især var der et ønske fra drengene om at få nogle cykler, til at komme til skole, samt til at lege rundt på. Min fantastiske sponsor, Backyard Footwear, har doneret pengene en cykel, ligesom jeg selv har bidraget med det jeg kunne. Der er ingen forventning om noget herfra, men jeg vil være glad hvis folk bare læste kort om hjemmet til gadedrengene i Kenya.
https://cphtocapetown.com/drengene-fra-athi-river/

image
Et fuldstændig enormt fiskenet trækkes i land

Victoria og jeg trillede ned til stranden, efter flere timers dukkerter (i vandet som jeg var blevet advaret om krokkodillers tilstedeværelse) og liggen på stranden (lidt underligt at bade og ligge på en sandstrand, følte mig lidt skyldig over pludselig at have det så lækkert) fik jeg selskab af en ældre Malawisk herre. Vi havde en god lang snak om Malawi, livet, Sydafrika og englænderne inden en ung (formodentlig arbedsløs) fyr udfordrede ham i det vestafrikanske ultra Kalaha; Agibra. Min hjerne var tæt på at eksplodere mens jeg forsøgte at følge med i at de to mænd rykkede glaskugler rundt på et træbræt.

image
Agibra

En underlig ting jeg har lagt mærke til ved de afrikanske sprog, både Amherisk, Swahili og her i Malawi Chichewa, er at fordi at tal-, meter- og dato-(ikke i Etiopien) systemerne er arvet gennem englænderne, så udtales disse på engelsk. Midt i en totalt uforståelig Swahili sætning hører man tit “four months” eller “23 kilometers”.
Drengen viste mig rundt i den fattige del af byen, hvor jeg fik set indersiden af et jord-blik hjem. Det er alligvel et trin under jord-blik gæstehuse, tøj og mad ligger overalt inden for, husets største rum var reserveret til opbevaring af majskolber.
Det har alt i alt været en skøn lille ferie hos nogle fantastisk flinke mennesker, det var nok meget sundt for mine sproglige egenskaber at overnatte hos en dansk familie.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s