Hvorfor?

26. Maj
120km fra Kimberley til Hometown
Kørte ikke meget mere fem kilometer før jeg vidste at der ikke var noget at skyde med. Trillede stille og roligt afsted og vidste at det på trods af en kort distance ville blive en lang dag. Nåede dog den svært kristne by, med det passende navn Hopetown. Har allerede fået en del foldere om gud med på vejen, bilen parkeret foran hotellet har “god is awsim” skrevet med sprittusch på baggruden (med awsim formoder jeg at der menes Awesome, uden dog at være sikker).

image
Bliver overhalet af et tog også et par snegle og skildpadder uden for billedet

Jeg havde ikke rigtig kræfter til at træde i pedalerne og det var mere tyngdekraften der fik benene til at falde ned og dermed få pedalerne rundt. Det hjalp ikke at modvinden pludselig stod på syv sekundmeter i ansigtet på Ingmar.
Det er i disse situationer jeg tænker lidt over hvorfor jeg overhovedet er afsted. Jeg med 30km igen mindet om en af årsagerne.
Jeg stod stille i siden af vejen da mine ben på det kraftigste afviste at træde videre, en bil stopper bag mig, jeg siger hurtigt at jeg er ok, holder bare pause, manden kommer alligvel ud med en kold Stoney (ingefærsodavand der smager fantastisk, men desværre kun indeholder halvt så mange kalorier som almindelig sodavand) og giver den til mig. Herefter vender bilen om og kører tilbage igen, der var åbenbart nogen der havde set mig og tænkt “det der ser ikke sjovt ud” og kørt efter mig for at hjælpe.

image

Turen her er nemlig ud over at være et personligt opgør mellem mig og mig selv, også en uddannelse og forhåbentlig er hjemmesiden her også lærerig for nogle derhjemme. Jeg vil så gerne nedbryde nogle af de fordomme om ‘den farlige verden’ der findes oppe i trygge Europa.
Terror og bomber i Egypten, krig og folkemord i Sudan, ekstrem fattigdom i Etiopien og Malawi, al shabab i Kenya, korruption og forfølgelse af hvide i Zimbabwe. Man lærer på afstand bare at “det land er farligt, det land er sikkert” uden at forholde sig til at begge er beboet af mennesker.
Jeg kommer sent til en lille tysk landsby, iskold, aner ikke hvor jeg skal sove, spørger nogle folk på gaden, de ved det ikke. Spørger nogle andre der peger på et hotel, jeg siger det er lukket, nå så ved de det heller ikke, farvel.

Kommer sent til en lille by uanset landet i Afrika, ved ikke hvor jeg skal sove, inden for fem minutter er det blevet hele byens projekt at finde mig det bedst mulige sted at overnatte, ingen stopper før det perfekte sted er fundet.

Jeg er langt mere bange for Tyskland.

image
Flere vilde strudse, de ser sgu fjollede ud når de stormer forvirrende rundt

2 kommentarer til “Hvorfor?

  1. Det er dejligt at du møder søde venlige mennesker i din rejse, men jeg er sikker på at der er søde mennesker i alle lande. Kulturen spiller også en rolle i hvordan man opfører sig med fremmede mennesker. Måske hvis du havde spurgt direkte om hjælp havde du fået det også i Tyskland.

    Like

    1. Jamen det var slet ikke pointen at tale Tyskland ned, sauerkraut hele vejen. Nej handlede om at min oplevelse klart er, i både medier, blandt folk og udenrigsministerier, at Tyskland er et godt og “sikkert” sted at rejse til, mens f.eks. Egypten, Sudan og Zimbabwe ikke er det, så undrer det mig bare at min oplevelse har været den stik modsatte. Følte mig langt mere udsat i Europa end jeg gør her

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s