Ingmar på safari

23. Maj
Da jeg kom lige lovligt sent i seng igår, samt blev lovet store demonstrationer i byen Vryburg som jeg havde tænkt mig at cykle til, den afdøde anti apartheidkæmper Ruth Mompati bliver begravet i byen, valgte jeg at blive en dag hos min flinke vært. Efter lidt indkøb ville jeg vældigt gerne have taget en sidste malariatest, ikke at jeg føler mig syg, men jeg har nu været definitivt ude af malariafare i 10 dage og hvis ikke det er i kroppen er jeg fri. Det lykkedes dog ikke at finde et sted der kunne teste og jeg tror også at den går.

image
Selv efter 8000km i McDonald'sfri lande, giver synet af skiltet mig stadig let kvalme

For lige at tage den kort, nej jeg har ikke taget malariaforebyggende medicin overhovedet, på trods af protester fra både rejselæger og min mor. Jeg må indrømme at indkompetancen fra rejselægerne og hjemmesider der skal oplyse om sygdommen er enorm, vurderingen af hvor jeg skulle tage malariapiller blev lavet på baggrund af et kort på WHOs hjemmeside over lande med Malaria (som desuden er dybt fejlagtigt), ikke på baggrund af regntider, min rute og min tur. Lægen insisterede på at jeg skulle tage malariapiller fra en dag før den Sudanesiske grænse til syv dage efter dek Sydafrikanske. Sandheden er at jeg kun har været i reel malariafare gennem dele af Tanzania, Malawi, Mozambique og det nordlige Zimbabwe. Jeg har hele tiden haft kuren med mig, skulle jeg få malaria, så jeg kunne behandle sygdommen, der med tidlig behandling altså ikke er farligere. Nå nu til det mere sjove, her i byen er det også en safaripark, det kostede præcis en tiendedel af parken fra igår og man må cykle derinde! – Og jeg så en masse sjove dyr. Må indrømme at det er lidt skræmmende sådan ubeskyttet at cykle rundt, men fik at vide at det vidst kun er bøffelen som er rigtig farlig.

image

Nå en sidste pudsig medicinsk observation, tyfusvaccinationen kostede næsten 1000kr og forhindrede mig som bekendt ikke i at få tyfus, kuren mod sygdommen kostede ca. 12kr og jeg havde det bedre efter et par timer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s