Mwera

4. Maj
141km fra Karonga til Phwedzi
Stod op klokken 4:45 i håbet om at kunne komme afsted før vinden. Jeg vidste fra det sekund jeg vågnede at den var gal, for første gang siden jeg kom til Afrika kunne jeg høre vinden udenfor. Som sidst jeg løb ind i (alvorlige) vindproblemer er der ikke blot tale om lidt blæsevejr, men om et decideret vindfænomen: mwera’en. Da jeg skulle til at komme afsted begyndte det at vælte ned som det kun kan i Afrika, i seng igen.
Kom afsted klokken syv, ud i den ultra fugtige men okay vindstille morgen. Det er altså en fornøjelse at være på vejen i Malawi trafikken består udelukkende af mænd på cykler og kvinder med enorme oppakninger på hovedet, et barn på ryggen og overskud til at vinke til den hvide mand der cykler forbi.

image
Når en skole flytter i Afrika, ingen grund til at betale for flyttemænd, eleverne er der jo alligvel

Klokken otte var vinden igang igen. Og selvom søen byder på nogle utrolige syn ville jeg nogle øjeblikke gerne væk fra dens vind. Det begyndte at regne igen, jeg er dog blevet hurtig til at få sko og sokker af, våde sko ødelægger hele dagen og man ser lidt sej ud når man cykler i bare tæer.

image

Efter ca 100km stoppede jeg og spiste et par friturestegte bananer (jeg er ikke den store fan af madbananer, men det er en billig spise) til frokost og herfra gik vejen ind i land og op i luften. Mens jeg langsomt klatrede klarede det efterhånden lidt op og jeg kunne for første gang se til den anden side af søen. Malawi er virkelig et sindsygt flot land, hvis landet var beboet af mændene fra Sudan og kvinderne fra Etiopien, ville jeg aldrig tage hjem.

image

Halvvejs oppe af den ret hæftige stigning mødte jeg to modkørende australske motorcyklister, selv med motor havde de været tre måneder om at komme fra Sydafrika, destinationen var skandinavien.
Herefter fik jeg ud af ingenting et virkelig smertefuldt sidestik, det har jeg ikke fået før på turen, jeg kommer åbenbart i dårligere form af at cykle hver dag.

image
Hvad glor du på

Solen sneg sig ned inden jeg nåede frem, og jeg måtte sidde i en halv time før Sidestikket gik væk. Så var det til gengæld lækkert at få varmet en spand vand til baddet, det har jeg ikke prøvet før.

3 kommentarer til “Mwera

 1. Ok det virkede. Jeg er ikke den store ørn på de sociale medier og har de seneste dage skrevet en længere redegørelse, blot for at finde ud af at den forsvandt hver gang jeg sendte den. Godt min søn kunne hjælpe mig ;-))

  Hej ingemar jeg har lige fundet ud af at du er flygtet til Afrika og har taget cyklen med, så jeg er gået i gang med at læse om din tur som er super spændende.

  Du er sku en sej gut, jeg er egentlig ikke overrasket over dit projekt, som jeg husker det har du altid haft dine egne meninger og jeg er sikker på at denne tur blot er en af mange gode ideer.

  Jeg vil sige held og lykke og se frem til mere spændende læsning fremover

  Hilsen

  Christian Wang

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s