Ingmar på badeferie 2

3. Maj
110km fra Kiwira til Karonga
Lang dag. Begyndte imorges at koge min sidste Nairobiske (eller noget, det var købt i Nairobi) havre for at få lidt kalorier ind. Med regnen udenfor fyrede jeg op inde på værelset, og satte ild til malingen på væggene, heldigvis var jeg alt for morgentræt til at gå i panik så hældte vand ud over det hele. Efter havregrød kogte jeg vand til turen.
Da det et øjeblik stoppede med at regne skyndte jeg mig afsted, skyerne var nogle af de mørkeste jeg i mit liv har set.

image

Klarede mig gennem de mørke skyer med et par dråber. For de sidste penge jeg havde fik jeg nogle friturestegte kager og over et kilo bananer af en bananplantagemand. Herfra gik det gennem de fantastisk flotte temarker nedad hele vejen til grænsen. Malawi er visumfrit, ikke at man kan mærke forskel på proceduren når man ankommer, man sparer dog 50 dollar.

image

Det øjeblik jeg forlod grænseposten, kunne jeg mærke vinden, oh vinden. Der blæser en modbydelig vind sydfra, de sidste 45km tog lidt over 4 timer at tilbagelægge, avs.
Malawi er dog et fantastisk land, de fleste snakker engelsk, der er absolut ingen motoriserede køretøjer på vejene, kun cyklister og selvfølgelig kvæg og får, og så er der i en by som Karonga her fire rigtige supermarkeder, i hele Tanzania så jeg ét og det var mikroskopisk (det er bare nemmere at købe ind når man selv kan tage varene og læse prisen). Efter at have købt ind og købt simkort gik jeg ned til søen, oh søen.

image
Baobab fiskerbåde

For det første ligner det mere et hav end en sø, men med de kæmpehøje bjerge rundt om ser det bare utroligt ud. Efter at have været væk fra havet siden jeg var i Montenegro var det bare en drøm. Spurgte en lille dyrt udseende bar (der selvfølgelig viste Premier Leage på fjernsyn, siden Kenya har folk ikke set andet) om jeg måtte slå mit telt op der, efter en times overvejen fik jeg et nej. Nå endte her på et Lodge ved bredden, at campere koster penge (og desuden det samme som et værelse) så fik et meget billigt værelse, parkerede Victoria, smed alt tøjet og løb ned i søen. Folk kiggede lidt mærkeligt, ikke fordi at jeg var nøgen, det var de også selv, tror det er den hvide penis, sådan en har de ikke set før.

Hvis vinden fortsætter de næste dage bliver paradis dog et helvede.

4 kommentarer til “Ingmar på badeferie 2

 1. Hej Ingmar
  Shit med vinden, men jeg kan godt se på langtidsprognosen for Lilongwe, at det er vind mellem syd og øst (1-3 sekundmeter de næste mange dage, så der bliver lidt modstand der. Ellers ser der bare mageløst smukt ud. God tur videre sydpå.

  kh Far

  Like

 2. Hej Ingmar,
  Sunes bare, du skal vide, at vi er to – Aksel Vesters forældre – der de sidste 14 dage har fulgt din tur og dine skriverier intenst (men vi har læst helt forfra :-)). Det er et vildt og inspirerende projekt, du har sat dig for. Og så føler vi med dine forældre …..
  Vi hepper på dig og ønsker dig alt det bedste. Ikke mindst lidt mindre vind de næste dage 🚴 🍌

  Mange hilsner
  Annette og Thomas

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s