10001

5. Maj
163km fra Phwedzi til Chintheche
Vågnede efter en nat på den måske dårligste seng i verden, tre store kæppe der løb på langs under sengen, dækket af en to cm tyk skummadras, av.
Som igår regnede det voldsomt, men jeg kom dog afsted allerede klokken seks. Dagen bød på forholdsvist mange regnbyer og onde skyer.

image
Ingmar gemmer sig under et halvtag, Victoria ville helst blive ude i regnen

Oppe i dalen væk fra søen var der behageligvis ingen vind og det føltes som at flyve afsted.
Efter dagens første 80km nåede jeg endelig til nedkørslen ned fra højderne. Nede i varmen igen, gik vejen gennem en kæmpestor gummiplantage (skov er det vel nærmere). Jeg kunne simpelthen ikke i min nysgerrighed lade være at gå hen og stikke fingeren ned i en af de små skåle der opsamler gummien fra barken. Det havde en lidt anden konsistens end forventet og jeg kom til at plaske gummi ud over mig selv.

image

Det var på trods af de mange kilometer ikke den hårdeste dag, mest på grund af den manglende vind og den lange nedkørsel. Jeg har dog cyklet i 12 dage i træk og rundede med dagens 163km præcis de 10000km siden København. Har besluttet mig for at finde et lækkert sted langs søen en af de kommende dage og lige tage en fridag, skal alligvel også snart testes for Malaria da jeg har sovet en del nætter i områder med risiko for det skidt, og vil hellere være på forkant, skulle jeg være uheldig.

image

Efter en god portion Ugali (klump majsgrød serveret med diverse sovser, hvis man er heldig lidt sejt kød, jeg er vild med stadset, niende dag i træk jeg spiser det – ikke at der er noget valg) begyndte jeg at tænke at jeg så småt begynder at savne folk derhjemme, imorgen har jeg nydt mit eget selskab i 3 måneder.

7 kommentarer til “10001

  1. MITICOOOO! “La carica dei 10001 km”…..
   È adesso il mega sprint finale. FORZA INGMAR!!!!

   Like

 1. Hej ingemar

  Har for 20 min siden kommenteret på din forrige dag og skrevet at jeg ser frem til at læse mere, det gik sku stærkt med en ny dag 😉

  Hvad er tidsforskellen ?

  5000 km tilbage, hvor præcis er du, kan du ikke beskrive hvad et sukkerrør er og hvordan det smager, altså i detalier

  Jeg beundre din mentale styrke og jernmave, kommer lige til at tænke på en gang til træning med fix. Du havde været ude at køre med klubben inden sommer ferien, så havde du vist været en måned i Italien og da du dukkede op til træning igen i august havde du stadig det gamle energi drik i dunken fra før sommer ferien.

  Tænker at du allerede her lagde bunden til jernmaven som kan klare alt.

  God vind

  Christian Wang

  Like

  1. Hahaha det lyder som mig. Altså et sykkerrør er jo i bund og grund bambus med en sød væske der bliver kogt til rørsukker og sendt til Europa og Nordamerika. I Afrika tygger man dog bare på de rå rør, det smager helt fantastisk en blanding af rørsukker og vandmelon.
   Jeg befinder mig på malawisøens vestbred i det østlige Afrika.

   Like

 2. Hej ingmar

  Var lige inde på google Earth og se hvor du var du har vist et par dage med nogle rynker inden det går ned mod maganga som ligger helt ud til Malawi søen og har en lang sandstrand, måske et godt sted at holde hvil hvis du ikke allerede har fundet et. Jeg har lidt svært ved at vurdere distancen frem til maganga, da google Earth ikke kender stedet phwedzi i Malawi det må være en flække.

  Min vurdering er at der er 2-3 dage

  Christian

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s