Lortevej, fin dag

28. April
159km fra Kondoa til Dodoma (heraf 117km kørsel på lort)
Ved ikke helt hvordan jeg klarede dagen idag, lovede igår mig selv at jeg ville rejse hjem hvis jeg skulle fortsætte meget længere på den elendige vej, det tog over 11 timer på cyklen at nå frem.
Stod meget skeptisk op efter stort set ingen søvn, havde forfærdeligt ondt i ryggen. Vejen fortsatte hvor den slap, og jeg var meget tidligt ved at miste modet. Op og ned gennem junglen på en fuldkommen håbløs “vej”, med begyndende regn der lovede at skylle det sidste brugbare underlag væk.

image

Det var en lettelse da det klarede op, dermed, så ville jeg da i hvert fald ikke drukne i et mudderskred. Vibrationerne havde allerede efter 20 langsommelige kilometer fået Victoria til at brokke sig højlydt, samtidig var en af boltene der holder den ene cykeltaske sammen, rystet af. Kom dog til en lille landsby hvor motocykelmekanikeren (han elsker vidst den elendige vej) havde en bolt jeg kunne snuppe. Noget entydigt svar på hvornår der var “Black road” kunne han ikke komme med.

image
Det der, det kan de bare kvinderne her i Afrika

Efterhånden kom man væk fra bjergene og ud af junglen, hernede var vejen væsentligt bedre, stadig lort dog. Midt på dagen kom jeg til den kinesiske arbejder-lejr og de havde lagt 30km vejfundament, som jeg venligt fik lov at køre på, jorden er her så hårdt pakket at det næsten føles som asfalt.
Det var en kæmpe sejr da Victoria med 50km tilbage endelig fik asfalt under fusserne. Herfra var det som at flyve på en sky. Der kom pudsigt nok lige 7km udmærket grusvej tæt på Dodoma.

image
Dodoma med sine brede flotte veje, store rundkørsler og kæmpe reklamebannere, lidt en tom skal

Nu er jeg så kommet til Tanzanias “hovedstad” Dodoma. I 1973 besluttede man at hovedstaden skulle ligge midt i landet i stedet for Dar es Salaam. Sandheden er dog at den aldrig rigtigt flyttede, stort set alle ministerier, alle ambassader og alle Tanzanias finansielle institutioner ligger i Dar. Hver gang der er møde i parlamentet flytter alle politikere så fra Dar til Dodoma indtil de alle flytter tilbage igen. Hvorfra er det nu lige at man kender et lignende åndsvagt system?
Det lader til at den fortsatte vej sydpå blev færdiggjort for et par måneder siden, pyha…

En kommentar til “Lortevej, fin dag

  1. Per fortuna l’unione europea puo’ ispirare altri paesi :), soprattutto quelli poveri. Per fortuna che non si muovono in bicicletta su strade non asfaltate…
    Bacioni mimma

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s