Baobab

29. April
134km fra Dodoma til Mtera
Dagen lagde ud med en klassisk afrikansk forvirring. Fulgte asfaltvejen ud af byen sydpå som viste sig at slutte i ingenting. Den nybyggede highway A104 til Iringa starter selvfølgelig med grus ud gennem hovedstaden.

image
I Europa kunne jeg ikke få en cykel med en bil, her kan alt transporteres uanset størrelse og transportmiddel, her endda med hjelm

Siden jeg kom til Tanzania har der været baobabtræer mange steder, men idag var de over det hele, man kan ikke lade være at smile ved synet af de enorme, sjove, forvirrede og ulogisk voksende træer.

image
Baobabtræer

Dagens flade, korte tur på god vej betød at jeg for første gang meget længe havde tid til at stoppe og spise frokost på en restaurant (med restaurant menes altid et sted hvor man sidder udenfor på en plastikstol og får serveret den udendørs tilberedte mad på en plastikskammel). Fik en glimrende portion bønner og ris i byen Fufu hvor en engelsktalende herre insisterede på at jeg tog et billede af hans familie.

image

Efter snart to måneder i Afrika, størstedelen tilbragt i små gæstehuse i små byer, kan man ikke lade være at tænke på at vi i Europa skyller vores afføring ud med rent drikkevand…

Ville egentlig gerne slutte med ovenstående, men mens jeg sidder foran en lille kiosk og skriver dette kravler et tusindben på størrelse med en grilpølse rundt på jorden her. En lille dreng virker meget utilfreds med dens tilstedeværelse, jeg prøver at spille cool, men jeg har mest lyst til at løbe væk.

En kommentar til “Baobab

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s