JIA Courage Children’s Center

23. April
35km fra Nairobi til Athi River

image
Mine skønne danske værters lækre hjem

Min anden ‘day-off’ i Nairobi, lagde ud med at jeg efter lidt indkøb cyklede 30km ned gennem Nairobis stillestående morgentrafik til byen Athi-River syd for Nairobi. Efter lidt forvirring omkring adressen fandt jeg endelig frem til Jia Courage Children’s Center.
Den 28 årige svenske Julia driver i fælleskab med den kinesiske Grace, der stiftede stedet (og nu er rejst hjem), 100% et lille hjem for gadedrenge.

image
De fleste af stedets 24 drenge skulle ud og prøve Victoria på vejene. Nogle gjorde mig sgu nervøs ved at være væk i flere timer

Hvis nogen finder min tur inspirerende så har de ikke hørt om folk som Julia. Ved hjælp af donationer fra Sverige står hun alene for leje af hus, indkøb og madlavning, opdragelse, at være mor, rengøring og lektiehjælp til de 24 drenge i alderen 11 til 20 år der bor i huset. Ingen anden motivation end ønsket om at hjælpe.
Vi havde en smadder hyggelig navnerunde hvor hobbyerne “eating and football” især gik igen blandt drengene.

image
Julia sidder i forgrunden og uddelegerer den kommende uges rengøringsopgaver

Det var dybt imponerende at møde Julia og en kæmpe fornøjelse at tilbringe dagen sammen med de unge knægte. De får på grund af folk der faktisk hjælper, og ikke bare cykler og observerer, en uendeligt gang større chance for at få noget ud af deres tilværelse end hvis de stadig boede på gaden med fristeleser som lim og alcohol.
Deres dansen, fodboldspillen og generelle glæde kunne vi sgu lære meget af i det kolde nord.

3 kommentarer til “JIA Courage Children’s Center

  1. Caro Ingmar

    io e Davide siamo andati subito a vedere il sito del centro in cui sei stato. E’ bellissimo. Sto cercando di capire come si fa per fargli una donazione.

    Un bacione
    Zia Emy

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s