Nairobi

22. April
Når et land efterhånden bliver udviklet og begynder at ligne vesten som Kenya i meget høj grad gør det, så tager det også nogle af de forfærdeligheder det medfører med sig. Kriminalitet. Hvor Sudan og Etiopien er nogle af de sikreste lande i verden at befinde sig i, er det noget andet her i Kenya. I Addis Ababa kunne jeg stille Victoria ulåst fra mig i flere timer, komme tilbage og se hende stå urørt (hun ventede otte timer foran immigration office). I Sudan det samme. Her i Nairobi kan jeg derfor desværre ikke komme rundt på cykel, hvilket gør mig meget umobil (imobil, er det overhovedet et ord?).
Mine fantastisk flinke danske værter droppede mig af ved The Nairobi Hospital, et rigtig lækkert hospital, hvor jeg efter at have betalt en pæn portion penge blev testet for de samme sygdomme som i det lidt mindre professionelt udseende laboratorium i Marsabit. Jeg er rask når jeg er færdig med min antibiotikakur.

image
Bred vej

Tog to minibusser, en kunst jeg har store evner udi, ind til byen. Det kræver sin mand, minibusserne har ikke noget ruteskilt eller stoppested, men kører typisk altid ligeud, og stopper hvor nogen vil på eller af, kan man nogenlunde regne ud hvor man vil hen, så er det bare at hoppe på en minibus i den retning så går det nok. Købte idet store shoppingcenter en ny cykelkæde, mens butikkens indiske ejer i store vendinger fyrede sin chauffør. Spiste mig mæt 3 gange ved diverse gadekøkkener, inden jeg endelig fik besøgr en frisør. Blev dog i sidste øjeblik forælsket i mit skæg og bad ham om kun at trimme det i stedet for at barbere mig.

image
Obligatorisk selfie, her på helikopterpladsen på Kenyatta International Conference Center

Tog herefter i bedste sightseeing stil op på toppen af en af byens højeste bygninger, heldigvis er det her Afrika, man må selv finde toppen ad diverse små vindeltrapper og deroppe er man ikke fanget indenfor eller i et metalbur, kravler man udover det lave hegn, jamen så er man sgu for dum.

4 kommentarer til “Nairobi

 1. Anche Davide ha detto che stai meglio con barba e capelli un po’ lunghi!
  Siamo molto contenti che tu stia meglio
  Bacioni
  Emanuela e Davide

  Like

 2. Fedt at det går fremad igen! Blev godt nok lidt nervøs med alt det sygdom, så det er godt at høre det er på vej væk. Spis nu ikke for meget skummelt mad 😛 Er amazed over at du kunne købe en ny mobil midt i Afrika. Ærgerligt med den gamle, men fedt at tyskeren gav hans musiksamling videre 😀 Håber det er noget der er til at holde ud at høre på, men det er det meste måske, når der endnu er lidt kilometer til mål.
  Beklager jeg ikke får skrevet så meget her inde. Når for det meste bare at læse med. Ring eller skriv endelig, hvis du keder dig 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s