Rasta

9. April
113km fra Ziway til Hawassa

Stod op klokken fem og tog afsted klokken seks da jeg gerne ville nå til byen Dilla, men som det fremgår af ovenstående nåede jeg ikke så langt. Mine ben er helt færdige, forhåbentlig er det bare fordi de lige skal igang igen efter Addis.

image
Solopgang i støvet

Efter ca. 80 km kom jeg til byen Shashamene. Tilbage i 1948 gav den etiopiske kejser Ras Tafari Makonnen (senere Haile Selassie) et stykke land i byen til den religiøse jamaicanske bevægelse af folk der troede han var den genfødte Jesus, Rastafari bevægelsen. Selv mente den koptisk kristne Tafari vist at de var komplet skøre. Stadig idag er der folk der migrerer dertil, og man kunne tydeligt mærke rasta bevægelsen. Bob Marley kom ud af højtalere fra en hver lille kiosk og på murene blev både hashrygning (ganjah) og Ras Tafari (der jo reelt var en diktator) hyldet.

image
Rasta love

Stedet er dog historisk set morsomt, et af rastafari bevægelsens store mål var at samle alle efterkommere af Afrikanere i Amerika og Caribien og rejse tilbage, den bølge skulle jo så være startet her i byen.

image

Nå kunne efterhånden godt mærke at jeg måtte opgive at køre de 200 til Dilla, eftersom at byen her er en populær ferieby langs Awassasøen tænkte jeg at jeg kunne finde et billigt godt hotel her. Cyklede rundt i over en time for at finde noget jeg kunne betale, et sted, der godt nok også så lækkert ud, kostede 2800 Birr for en nat (næsten 1000 danske!!!) til sammenligning sov jeg på et udmærket hotel til 50 birr igår, kontrasten er skræmmende.

image
Lake Hawassa

Idag var også dagen hvor jeg begyndte på den medbragte lydbog ‘Fem Uger i Ballon’ af Jules Verne, der handler om en opdagelsesrejsende der vil krydse Afrika i en luftballon. Krydse Afrika med uortodokst transportmiddel, lyder som en urealistisk historie!
Imorgen begynder bjergene igen, så håber jeg at mine ben er klar til kamp.

Under 500km til Kenya!

En kommentar til “Rasta

 1. Hej Sønnike
  Stor hilsen fra mig – det er skide godt at høre at det spiller og at du nyder turen. Smukt med udsigt til Bob Marley og pelikaner.

  Skal hilsen tusind gange fra den søde cykelsmed hos Rolsted. Han har lavet 6 stk magic eger, som Costa sender til dig. Har fået dem gratis mod at du lige roser Rolle en gang i blokken.

  God videre tur. Håber ikke at der bliver for meget bøvl med Kenya.

  Knus Far

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s