Khartoum, city of dreams(ish)

23. Marts
Hvor dagene i sadlen minder meget om hinanden og på en eller anden måde også om dagene i Europa, man står op, man cykler, man tænker konstant på at spise nok og på at man har ondt bagi. Dagene i byerne har til gengæld deres eget liv.
Kunne hverken af Google eller nogen lokale få at vide hvor der skulle være en cykelhandler så besluttede at starte med den etiopiske ambassade (Afrikas måske flotteste og reneste bygning) som jeg kunne finde på kortet. Fik bare et fermt nej, min visum kan ikke fremrykkes, så det starter først 1. April, øv. På vejen ud møder jeg en russisk fyr (hvide mennesker kan spottes på to kilometers afstand her) der rejser ved at lade sig samle op af lokale bilister og kommer rundt på den måde, han har på 54 dage i Sudan brugt mindre end 10kr, imponerende. Vi mødes med en der har kørt ham rundt, og drikker te hos direktøren for et Sudanensisk flyselskab, her får jeg skrevet cykelbutik på arabisk på et papir. Ud på gaden hvor jeg efter at have spurgt om vej et dusin gange finder et helt cykel-marked, hundredvis af udendørs cykelforretninger. Ingen af dem tør røre ved mit bagagebærer, men jeg får da købt lapper for mine sidste penge.
Tænker at jeg nemmest finder pengefolk i lufthavnen så cykler derud. Spørger en mand der sidder i skyggen om han ved hvor man kan veksle penge, selvfølgelig: 8,5 pund pr dollar, nej tak. Spørger en anden mand der siger “two seconds” i mellemtiden kommer den første mand tilbage; “nine pounds okay?” super. Vi begynder lyssky at veksle penge, mens en irriterende mand hele tiden kigger på. Sekundet efter vekslingen viser tilskueren mig et politiskilt (sjiiiit!!!),  men afslører straks sin intention ved at bede mig om 50 pund for at lade mig være i fred. Jeg takker pænt nej og begynder lidt nervøs at gå væk, men han holder fast i cyklen. Han beder om 20 pund, takker igen pænt nej. Ti, igen nej. Han siger herefter “okay we go to the station” og begynder at trække mig hen mod en politibil, gav ham otte og cyklede med hjertet oppe i halsen hurtigt væk. Aner ikke om hans skilt var falskt eller om han faktisk var politimand, uanset hvad er jeg glad for at det er slut med at veksle penge på det sorte marked.

image
Selfie foran Burj al Libya, Gaddafi ægget i daglig tale

Er helt forelsket i byen her, omend varmen er ekstrem når man ikke cykler, to sekunders ståen i solen og man bager. Byen har en fed blanding af afrikansk, arabisk og lidt europæisk stemning. Skal samtidig huske at nyde skylletoiletet, første i lang tid!
Bør næsten nævne at jeg har drukket te med en venlig mand flankeret af hans to koner, “my young wife and my old wife” som han sagde, polygami har bare sin charme (så kom med de kommentarer).
Nå har gjort cowboy-løsningen lidt mere permanent, indtil videre. Derudover tror optimisten i mig (der er ikke nogen pessimist herinde) at jeg godt kan snige mig ind i Ethiopien før mit visums startdato, skal bare se selvsikker ud ved grænsen.

4 kommentarer til “Khartoum, city of dreams(ish)

 1. Iskold håndtering af veksling og bestikkelse – nerver af stål! Jeg prøvede det samme i Istanbul back in the day, men der var veksleren og den falske politimand i ledtog, så der lettede de mig for de penge, der skulle have rakt den næste måned.

  Held og lykke med bagagebæreren og med at slippe ind i Etiopien.

  Som altid en fornøjelse at læse om dine eventyr – du er ved at få en stor fanskare herhjemme! Og billederne er fantastiske også: Læg så mange ud som muligt!

  Kh Tom

  Like

 2. Tak for alle de fine kommentarer, nu har jeg jo været sælger så ved hvordan sådan en skal kringles. Dog skal det tilføjes at det jo lyder lidt mere cool på ord, var stadig ved at skide i bukserne, det skal man jo bare ikke vise.
  Tanken var (i fald at han var en rigtig politimand) at han selv begik en ulovlighed og kunne derfor ikke kræve alverden, omvendt vidste jeg at jeg nok måtte give ham et eller andet da jeg aldrig ville vinde i ord mod ord. Så var det bare at finde ud af hvor lidt jeg kunne slippe med, ca. 5 kroner 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s