Sahara, første møde: del 2 (imponerende bygningsprojekter)

16. Marts
101km fra ørken til Abu Simbel
Efter stort set ikke at have sovet, grundet larm på caféen, og ikke at måtte tage afsted for ejeren Ali der blev ved at servere te for at få mig til at blive, kom jeg afsted kl. 8. Bragede ned gennem ørkenen i medvind, passerede det enorme og i vesten fuldstændigt ukendte ‘New Valley’ bygningsprojekt, bygningen af en ekstra Nil.

image

Lidt mere ørken og nogle meget forvirrede Checkpoint-vagter (de havde aldrig set en hvid mand uden for konvojen) senere var jeg i Abu Simbel.

image
Palmer midt i Sahara, de minder mig lidt om mig selv som de står ensomt der

Kom desværre for sent til færgen over Nassersøen, hvorfor jeg skal vente til imorgen, hvilket er noget rod da jeg således imorgen kun får kørt små 70km ned til Wadi Halfa (kan ikke køre længere da der er 160km ørken til næste vandpost derfra).
Jeg havde således tid til at se templerne i Abu Simbel og eftersom at turisterne kun må køre i konvojen var jeg helt, jeg mener helt, alene derinde, hvilket var overraskende uhyggeligt, forventede hele tiden at de store statuer skulle sige noget til mig.

image

Det er en fantastisk historie om templerne, der ville ligge og boble dybt under Nassersøen hvis ikke en enorm flytningsproces havde reddet dem før bygningen af ‘High Dam’.
Mens jeg ventede i Abu Simbel blev jeg af en mand der betalte min frokost (jeg lugter forfærdeligt af fisk efter at have indtaget to hele Nilbars med fingrene) inviteret til et stort bryllup, mere herom i del 3.

4 kommentarer til “Sahara, første møde: del 2 (imponerende bygningsprojekter)

 1. Kære Ingmar hvor er det godt du er kommet fint ud af Egypten og videre på din tur. Du skal vide at vi følger dig herinde hver aften og glæder os hver dag til at læse dine beretninger… du fortæller levende og fabelagtig godt. Fortsat god tur og pas godt på dig selv. Mange hilsner Nadines familie Charlotte og Lars

  Like

 2. Hej Ingmar, jeg glæder mig til at læse bryllups historien og flere af dine spændende beretninger. Fortsat god tur – Henrik.

  Like

 3. Hej Ingmar. Har nu fulgt dine updates siden starten og, som en komplet fremmed der af mærkelige vej fandt dette link, må jeg sige tusinde gange tak for at være sådan en stor inspiration. Det er enormt inspirerende, lærerigt og interessant at følge dig på din vej.

  Tak.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s