Arabia

11. Marts
112km fra Edfu til Aswan
Så fik vi kørt de sidste kilometer i den arabiske verden, når jeg om et par dage (forhåbentlig kun én)  forlader Aswan kører vi ind i den Nubiske. Sneg mig imorges forbi første checkpoint ved at køre på en sidevej, og holdt mig herefter på den lille vej på den stort set ubefolkede vestbred, politifri hele dagen (og dermed resten af turen).

image
Små veje byder på nye problemer

Herfra havde jeg nogle skønne kilometer ind og ud af ørkenen her hvor vegetationen langs Nilen efterhånden har givet helt op.

image

Det var også idag at jeg første gang oplevede problemer med at være dansker (noget jeg egentlig havde regnet med tidligere), til nu har alle venligt fortalt mig at “you are welcome in Egypt” når jeg nævnte min nationalitet. En kioskejer ville ikke sælge mig noget – “Denemarkh bad people” Forsøgte mig med den klassiske at jeg kun er mig selv og ikke kan stå inde for alle danskere, hvilket han var ligeglad med. Var heldigvis velforberedt og lægger desuden ikke den helt store stolthed i nationalitet, fik udredet problemet med mit italienske identitetskort, bor jo blot i Danmark er ikke “People of Danemarkh” forsikrede jeg ham, straks var der mad på bordet.

image

Nu er jeg i den ikoniske by Aswan der reelt er den sidste by i Egypten, kommer desværre til at skulle tilbringe et par dage her, alt efter hvor hurtigt jeg kan få mig et sudanensisk visum.
Har dog mødt en masse flinke rejsende på et hotel tæt på mit, de er alle kommet med bus eller motorcykel fra Sudan, og har rustet mig med yderligere råd.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s