Templer og sukkerrør

9. Marts
125km fra Nag Hammadi til Luxor
Dagen lagde ud med at jeg fik rystet min eskorte af mig… Sandheden er at de blev væk fra mig i en trafikprop og jeg samtidig blev væk fra vejen i en landsby, men jeg kan bedre lide udtrykket ‘ryste af’. De skønne frie kilometer hvor jeg fik krydset Nilen tilbage til østbredden varede kun 6 km, næste checkpoint.
Af fremmede årsager er politiet langt mere professionelt og langt nemmere at have med at gøre på østbredden.
Kunne idag simpelthen ikke dy mig, så da jeg blev overhalet af en langsomtkørende lastbil hapsede jeg lige et sukkerrør.

image
Mums

Politibilen stoppede mig sekundet efter, åh nej, så er der skæld ud tænkte jeg. De flinke mænd så dog blot mit besvær med at indtage sukkeret, så politimanden skrællede det øverste med tænderne og stak mig røret. Det er det bedste slik jeg nogensinde har smagt, så saftigt, sødt og med den bedste konsistens i verden. Kræver lidt stærke tænder at skrælle dem og efter at have gumlet mig gennem det meste af et meterlangt rør var der sukkersaft overalt på hænder og cykel, meget klistret.
De sidste 40 kilometer til Luxor var politiet noget mere ‘loose’ da sikkerheden her er i top (bullshit, det er den alle steder, men her er der  kampvogne som uden for Kairo).
Lagde mig på hjul af en tom sukkerrørsvogn og bragede mod Luxor med 35-45 i timen!

image
Billig taxa

Nå nu er jeg i Luxor, kunne ikke finde det udvalgte Hostel og havde brugt det sidste internet på mit egyptiske simkort på at se highlights fra FCK-Brøndby (er jo blot en mand), så måtte købe for 5 pund mere taletid, ups.

image

Luxor er en forfærdelig by, ligesom Cairo, alting koster 20-30 gange mere end hvad de er værd, følger den australske hotelejers råd ‘live on air till you leave’.
Undskyld mor, men jeg tror desværre ikke at jeg får set Karnak templet, de lukker tidligt, og imorgen skal jeg afsted, så det bliver en anden gang, vi må rejse herned sammen.

(kan se at sidste note også gælder min tidligere historielærer Tom, sorry, men attraktionerne er de oplevelser der siger mig mindst er her for menneskerne, landskaberne, stemningerne… Og målet)

6 kommentarer til “Templer og sukkerrør

 1. Hej Ingmar
  Du ved det jo, men vigtigst FCK-Brøndby 3-1. Sådan.
  Det er en fantastisk historie med al det security – jeg tør slet ikke tænke på, hvad Du har kostet de ægyptiske skatteydere – håber ikke regningen bliver sendt videre nordpå.
  Nå, overvejer du at starte en virksomhed med import og salg af sukkerrør lanceret som sundt slik ???
  God tur videre i morgen og fortsat god vind!

  KH Far.

  Like

 2. Caro Ingmar, non e’ che il dio Amon, la sua sposa Mut e il figlio Khonsu se la prenderanno a male perche’ tu non hai goduto della vista del loro tempio?🗿

  Like

 3. Ciao bello a giudicare dalla tua faccia la canna da zucchero è buonissima. Cristina lo conferma. Ora il tuo blog sta per essere tradotto in inglese. Non sei veloce: sei superveloce. Goditi il viaggio bacioni mimma

  Like

 4. Lyder lækkert, har lidt lyst til et sådan rør!
  Vil blot give dig en stemningsrapport fra TeliaParken:
  Brøndby smider et banner før kampstart hvorpå der er skrevet “Har Hørsholt givet jer lov idag” efterfulgt af et enkelt romerlys, sjovt? ja. Mere opfindsomt end hvad man ellers forbinder vores bistandsslugende, methadon-indtagende, mindre intelligente, proletariske afløbsrør-borgere med? Ja. Men forkert dage at gøre det på? JA! … Svar på tiltale falder blot 5-10 minutters tid efter, hvor S12’s nederste række (ja, organiseret pyro!) var fuldstændig fyldt med romerlys fra den ene ende til den anden, ydermere var der omfattende røgshow, en flot 3 lags-tifo inkl. nedfalds banner fra øvre, og ja… du kan se resten på nettet – men jf. Tom Søegaard er primærkilder bedre 😛 😛 (blablabla objektivitet blablabla)
  Håber du nyder varmen, solen og alt andet! Du er den sejeste

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s