Æslet Ingmar

8. Marts
184km fra Asyut til Nag Hammadi
Politibilen kom for sent imorges og hotelejeren (den stikker) ville ikke lade mig køre før de kom. Afsted, politieskorte hele dagen, hver eneste politibil vil gerne have mig ind i bilen for at spare dem tiden de skal bruge på at følge mig. Føler mig i høj grad som et af de mange æsler jeg set trække tonstunge læs rundt. Jeg har skyklapper på, kigger kun på vejen en meter foran, skal køre så stærkt jeg kan. Det kunne være en enkelstart i sommerdanmark, giv mig noget egyptisk te, lidt fladbrød og lyden af en diesel 4×4 der kører bag mig og jeg ville køre verdensstjernerne midt over i den nu hedengangne 100km på tid disciplin.

image

Bliver mange steder indbudt på te af folk på gaden eller ude fra markerne, men må bare vinke og smile som om jeg ikke forstår det relativt simple ord “chai/shai” (en arabisktalende må lige træde til). Det skal dog siges at nogle politimænd er venligere end andre, en herre sagde inden jeg tog afsted fra hans checkpoint at “just drive slow, that’s OK”.

image

Ved dagens næstsidste checkpoint var min sidste babysitter der skulle overtage ikke kommet, og jeg måtte sidde utålmodigt og vente i en time på at de kom. Forsøgte at suge noget af den egyptiske stemning til mig når nu jeg havde tid. Bilerne bliver ved checkpoints sænket ned til næsten standsning, her løber børnene efter de kæmpe lastbiler pakket med sukkerrør og griber fat i dem trækker så mange de kan ud så de kan skrælle dem og tykke på de søde rør. Hvis ikke jeg var omkringet af politi der tager hele missionen om at få mig sikkert til Aswan meget seriøst ville jeg sgu springe på cyklen og fange et sukkerrør, er lidt nysgerrig efter hvordan de smager.

image
Måtte være lidt diskret, det er strengt forbudt at fotografere en militærinstallation

Kom igen først frem efter solnedgang, ville gerne have sovet i mit telt ved sidste Checkpoint, men måtte ikke for politiet der fulgte mig til byens hotel, (det har mindst to stjerner mindre end mit telt, men har sjovt nok vænnet mig til kvaliteten af tingene i Afrika nu). Politimesteren tilbød at betale for det, da han på min iver efter friluftssovning kunne regne ud at jeg ikke er den rigeste mand på kontinentet, takkede selvfølgelig nej.

3 kommentarer til “Æslet Ingmar

  1. Ciao amore. Sono tutti matti per fortuna non ti manca il senso dell’umorismo. Non ti distruggere il corpo sei gia’ supersej. Bacioni mamma

    Like

    1. Sorry, (se dagens indlæg) skal dog kun køre ca. 110 til Edfu imorgen, der skulle være et flot tempel der også kan måske se det, er ikke fan af de her turistbyer der bliver hustlet for meget, Edfu er mindre turistet og sikkert meget mere spændende.

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s