Hold nu kæft en dag

7. Marts
234km. (derudover 27km i politibil) fra Beni Suef til Asyut
Dagens begivenheder kommer i massevis, de bliver derfor remset op i punktform. Først sættes stemningen lige, Nilen Egypten, høj sol, 26 grader, grønne marker, glade vinkende mennesker i de uendeligt mange sprudlende små byer der råber “welcome to Egypt” eller “whatisyourname” efter den hvide (snart helt røde) cyklist, hver halve time passerer et tog direkte ud af ‘slumdog millionaire’ med mennesker hængende ud af døre og vinduer, bag de høje marker er de de hvid-gule bjerge der omkranser Nildalen synlige.

Kl. 06:40 afgang fra hotel
Km 0,5: bliver kørt ned af en bil der ikke havde set mig (eller noget andet) fra en sidegade , skete ikke noget andet end flere hudafskrabninger på min allerede hudafskrabne krop.

Km 8: møder en egyptisk landaholdscykelrytter og kører lidt med ham

Km 13: en måge flyver ind i mit forhjul og overlever men mister en masse fjer (sandt Nok)

Km 20: stopper hos en vejsidegrønthandler for Bananer ender med at spise (gratis selvfølgelig) mad med ham.

image

Km 28: stopper for at købe Falafel for min sidste pund, får den gratis med et “welcome to Egypt”. Falafelmanden følger efter mig på motorcykel og rækker fem pund ud til mig, da jeg kun havde en pund (omvendt Kairo) takker selvfølgelig nej, har visa.

Km 30: første checkpoint er en joke, soldaterne prøver at udtale mit navn, men det var vidst det eneste de ville med mit pas.

Km 40: andet checkpoint bliver stoppet og må ikke fortsætte, bliver trods protester tvunget ind i en politibil. Er det tætteste jeg på turen har været på at dø, politimanden kører, taler i mobil og skriver i sin kalender samtidig. To soldater på laddet vogter over cyklen med maskinpistoler.

Km 67: bliver sat af bilen, men må ikke fortsætte. Politimanden vil prøve min cykel. Som at se sin kone være utro med en voldsomt udelikat elsker.

image

Km 67: ny politibil ankommer, får på mit bedste arabisk forhandlet mig til at blive på cyklen, bilen følger i røven på mig – super stressende.

Km 80: checkpoint 3, ny bil overtager og er ultra diktatorisk må ikke stoppe for at spise eller drikke vand. De lukker en hel vej da jeg i en bilkø kører forbi bilerne uden at de kan følge efter.

Km 120: er ved at gå helt kold, har politibil 4 efter mig nu, må ikke stoppe for at købe mad, har spist alt fra tasken, passerer madbod efter madbod, køber noget brød fra en kørende hestevogn på siden af mig.

Km 170: går kold igen, får lov at stoppe og købe en Cola og vand. Politibil 6 i røven på mig.

Km 190: giver op, går kold og ved at solen snart går ned, siger til mine følgesvende at jeg vil finde et sted og sove i næste by, får et nej, må kun køre til Asyut.

Km 205: solen går ned

image

image

Km 230: helt mørkt da næstsidste, syvende, checkpoint skal passeres, siger at jeg bliver nødt til at købe mad da jeg er ved at dø. 50 mennesker står og kigger og tager billeder mens jeg køber noget mad der viser sig at være kage.

Km 240: politibilen er ved at være godt utålmodig og råber “go go” og “yalla yalla” i en megafon af mig.

Km 261: ankommer med sirener for at fjerne trafikken til hotel i Asyut, får at vide at politimænende henter mig på hotellet kl. otte imorgen, øv, ingen frihed på mit ellers så fri transportmiddel.

10 kommentarer til “Hold nu kæft en dag

 1. Hej Sønnike. Fy for pokker en dag. Godt nok langt du er kørt med dine ægyptiske følgere. Det er sgu lidt øv! Ved du hvor længe det er meningen at de skal følge dig ?? Håber at spændingsniveauet tager lidt af de kommende dage. God vind i morgen.
  KH far

  Like

 2. Hej Ingmar,

  Vi kender ikke hinanden, – jeg er kollega med din mor.
  Jeg synes det er lidt hårdt at du er der alene; men jeg har dyb respekt for dig og dit projekt.
  Jeg var selv i Kairo i 1979 (som 16-årig) og kan godt huske det der turistpoliti der var efter én hele tiden. Man bliver lidt i tvivl om hvad det er de vil; men jeg tror i virkeligheden de prøver at passe på at der ikke sker én noget. Det er bare på en meget diktatoriske og overgrebsagtig måde.
  Jeg ønske dig al held og lykke – og husk at fylde taskerne med mad og drikke så du ikke behøver at stoppe i morgen 🙂

  Kh
  Dorte

  Like

  1. Hey Dorthe! Ja altså ved godt at de jo er der for at jeg ikke kommer noget til da det vil være skidt for den egyptiske økonomi hvis medierne hører at jeg skulle komme noget til, men det er super unødvendigt, her er meget trygt. Det er desværre ikke turistpolitiet med mig, men soldater og rigtige politimænd.

   Like

 3. Ingmar du er for vild ikke at vi ikke vidste det i forvejen. Forsat pøj pøj med turen sydover.

  De bedste hilsner

  Henrik Lund
  Rolsted/Heino

  Like

 4. Bizar oplevelse! Tænk på det som følgebil med en meget psykotisk træner i! Det virker til gengæld som om de almindelige ægyptere er meget gavmilde og venlige? Det er dem du er taget afsted for at møde, så fokuser på det.

  Like

  1. Kan desværre ikke stoppe og drikke te med de lokale (bliver budt på det hele tiden) da det jo koster at skulle sikre en bygning og derefter overvåge den for at jeg må komme inden for, så kan få lov at vinke fra cykleb

   Like

 5. Caro tesoro. Ricordati di coprirti le braccia. Spero che non ti costringano a fare tanti km tutti i giorni. Sei forte bacioni mimma

  Like

 6. Caro tesoro. Ricordati di coprirti le braccia. Spero che non ti costringano a fare tanti km tutti i giorni. Sei fortissimo. Buon viaggio domani, bacioni mimma

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s