16. EU tur retur

20. Februar
155 km fra Makarska til Dubrovnik
Så fik vi idag krydset endnu to grænser. Igen Idag bød middelhavssolen sig frem på skønneste manér. Efter dagens første ca 60 km kom jeg ned i floddeltaet ved byen Ploče, her bliver der dyrket appelsiner og mandariner på den store klinge, og så sidder der ældre kvinder og sælger dagens høst i træskure langs hovedvejen. Jeg stoppede ved et af disse og spurgte om jeg kunne købe en enkelt mandarin (de blev solgt i net) kvinden stak mig to i hånden og sagde “nono” da jeg tog min pung frem. Virkelig fantastisk, og har sjældent smagt bedre frugt.

image

Kort efter kom jeg til den Bosniske grænse. Et levn fra Titos statsinddeling af Jugoslavien er at landet Bosnien idag har den lille kystby Neum samt små 20 km kyst, dermed er det sydlige Kroatien afskåret fra det øvrige af landet (sproget i Neum er kroatisk). Ved grænsen blev jeg ikke blot bedt om mit pas, men blev også spurgt om jeg havde “drugs” og svarede ærligt, hvilket jeg fortryder,at jeg havde malarone og antibiotika. Det skulle så tjekkes igennem, pudsigt.

image

Herefter kom jeg hurtigt de sidste, stadig umenneskeligt smukke, kilometer til Dubrovnik, der viser sig at være mere et bjerg end en by. Op, ned, trappe, forkert vej og hårnålesving senere finder jeg endeligt byens Hostel. Receptionen er dog kun åben fra kl. 18, fint, tager ud og spiser, tilbage kl. 18 er der stadig ikke nogen, bliver lukket ind af en venlig amerikansk gæst og sover her i nat, må tjekke ind og ud imorgen.

image

Jeg har desuden nu rundet de 2000km!

3 kommentarer til “16. EU tur retur

 1. Tillykke med de 2k! Det er sgu noget af en bedrift i sig selv 😀 Det virker til at gå godt fremad og lækkert med noget godt vejr for en gangs skyld. Ingen orkanvinde i dag?

  Like

  1. Det lader til at Bora vindende mest blæser oppe nordpå. Der er træer, huse og mennesker langs kysten hernede, et godt tegn på at det ikke blæser helt crazy

   Like

 2. Hej Ingmar. Det ser godt nok dejligt ud – det er rent paradis. Jeg er sgu stolt af dig – det er flot med den fart du holder. Det er helt igennem nogle spændende og velskrevne opdateringer du skriver. Super.
  KH far

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s