14. Kroatien før solopgang og et uventet comeback

18. Februar
183 km fra Jablanac til Sibenik
Efter gårsdagens udfordringer, gik jeg i seng kl. 20:30 (man falder i søvn når man vil på sådan en her tur). Vågnede helt af mig selv kl. 04:45 og kom hurtigst muligt afsted for at nå længst muligt inden vinden tog for hårdt til. Planen gik umiddelbart super, og solopgangen var en fantastisk oplevelse (som billeder desværre ikke gør den store ære).

image

Dog førte solopgangen også vinden med sig og klokken 7 var vinden som igår. Havde lyst til bare at sætte mig i vejkanten og skrige. Delvist cyklede, delvist gik til byen Karlobag hvor jeg spurgte købmanden om der ville fortsættemed at være vind sydpå, hvortil jeg (på Fransk?) fik svaret; at jeg under ingen omstændigheder måtte fortsætte da det var livsfarligt at køre ad vejen, og at det kun ville blive værre.
Købmandens vareleverandør (der lige kom forbi!) var dog lidt af en cykel-aficionado og tilbød mig et lift op til byen Gospic. Efter et hurtigt kig på kortet kunne jeg konstatere at det faktisk ville gøre turen længere (4 km bekræfter google-maps) så Turkomiteen (jeg selv) vurderede at det ikke ville være at snyde, alt for at komme væk fra den helvedes kyst.

image

30 minutters fuld Balkanmusik, ingen seler og 45 km senere var vi oppe på det plateau hvor Gospic ligger. Her var helt fladt, men de 500 højdemeter gjorde at der lå en meter sne overalt. Et meget pudsigt gensyn med et landskab der mindede utroligt meget om det jeg har kørt i på turens første mange dage. Over et bjergpas nede i varmen ved kysten igen befinder jeg mig nu. I byen Sibernik, fantastisk flot by med udsigt over vandet, 183km cyklet siden igår.

image

Håber ikke at cykelguderne straffer mig for at have snydt vinden.

3 kommentarer til “14. Kroatien før solopgang og et uventet comeback

  1. Sono molto contenta che tu abbia ricominciato a scrivere: abbiamo tue notizie e possiamo partecipare alla tua splendida avventura. Un giorno ti farò leggere come viene fuori la traduzione automatica che fa il computer dal danese: è buffissima ma il senso te lo fa capire perfettamente
    Baci anche da Davide, Chiara e Roby

    Nava (id est zia Emy)

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s