13. 1,15 dage i helvede

17. Februar
109km fra Rijeka til Jablanac
Lortedagen idag startede allerede i går aftes da jeg finder ud af at jeg har glemt min oplader på hotellet i Italien. På trods af at jeg står op kl. 6:45 blev jeg nødt til at blive i byen og vente til at butikkerne åbede kl. 8:30 og købe en oplader, kom først afsted lidt efter ni.

image

Herfra går alt galt, halvanden time efter planen bevæger jeg mig sydpå af kystvejen målet var byen Starigrad 184 km sydpå (skulle vise sig at være umuligt). Hvad de danske vejrudsigter ikke havde fortalt mig, var at lokale klimaforhold gør at der er vindstød af orkanstyrke meget af vinteren her, efter allerede 25 km sidder jeg fuldstændig demotiveret og bander af alt, kører med 3-6 km/t og vinden er helt håbløs. Blæser flere gange ind i autoværnet i siden af vejen. Havde jeg haft en god undskyldning havde jeg ringet til en taxa, kørt direkte til nærmeste lufthavn, fløjet hurtigst muligt hjem og lagt mig på min seng og grædt.

image

Det blev dog værre endnu, efter ca. 85 km af dagen skete det uundgåelige, et af 10000 vindstød der har banket mig ud i autoværnet kaster mig ud af vejen og ned ad en skrænt (heldigvis kun ca. 1,5 meter ned).

image

Der skete mig heldigvis næsten intet, udover hudafskrabninger, lidt blod fra knæet og hullede cykelbukser. Forhjulet på cyklen lyder ikke helt godt heller. Vinden tog til, solen var på vej ned og mit unge sind begyndte at panikke lidt, området langs Kroatiens vestkyst er fuldstændigt øde. Jeg turde ikke længere at cykle, så gik i stedet, hvilket ikke forhindrede mig i at vælte endnu en gang. Gik mod det første skilt og er endt i byen Jablanac. Byen var helt tom da jeg kom, stødte dog ind i en kvinde der huggede brænde og fik med mine bedste fagter fortalt at jeg manglede et sted at sove. Hun har vist mig til sin veninde, der har taget 200 kuna (ca det samme i danske) for det måske mest ulækre værelse jeg nogensinde har set (det skal jeg nu alligevel lære). Internet har byen ikke, så kan ikke tjekke om der er vind imorgen. Vindens heftige susen forhindrer alle drømme om søvn. Håber at alt er bedre imorgen.

2 kommentarer til “13. 1,15 dage i helvede

  1. Billedet af væltet cykel ser mere dramatisk ud end da du fortalte om det i telefonen igår. Men solen kan du være glad for. Her er gråt det meste af tiden. Håber at du har fået et bedre sovested i aften. Dit projekt lyder stadig mere pinefuldt end sjovt, men du er supersej. Bare du ikke sætter dit liv/helbred på spil… Baci mamma

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s