Venteværelset, selfie-turist der ikke passer ind

Athen er gået tyndt, Akropolis er besteget,  gyroen er spist, øllene er drukket med banden af backpackere og selfierne er taget i massevis. Jeg føler bare ikke at jeg passer ind. Jeg er ikke backpacker eller selfiegal amerikaner på besøg i det våbenfri kommunist-kontinent. Det virker på en måde bare forkert at går rundt og være turist. Jeg ved ikke om det er selvfed arrogance eller for at minde mig selv om at jeg ikke skal falde for godt til, men jeg har en konstant lyst til at gå med en T-shirt med påskriften “I got here by bicycle”.

image

Stedet føles lidt som et venteværelse, oplevelserne er ikke ægte hvis ikke de opleves fra ryggen af en jernhest. Ærgerligt at jeg har det sådan.

image

Nå, den stupide filosofering lagt til side. Athen har også budt på nogle sjove oplevelser, besøgte på en apotekers opfordring skadestuen for at få kigget på mine hænder. Træder ind i et fuldkommen kaotisk lokale med 500 ventende mennesker, to minutter senere stod jeg med et papir i hånden og skulle finde dermatologisk afdeling der ligger i “old building, right, left, left, second floor, door 22”. Rendte alene rundt i små 45 minutter og morede mig egentlig meget godt indtil jeg fandt door 22. Ingen kø, det græske sundhedsvæsen er yderst effektivt. En læge kiggede i fem minutter på mine hænder inden jeg fik et papir på græsk med de engelske ord “seven days” i bunden, ikke et ord blev udvekslet mellem os. Papiret var selvfølgelig en recept og putter nu noget creme på mine stakkels pølser.

image

Min smukke jernhest skulle også til lægen, og den hjælpsomme mekaniker og jeg måtte i fællesskab konstatere at begge hjulnav har tabt kampen til de saltede nordeurpæiske veje og mit kroatiske styrt. Hun røg straks på intensiv og får i skrivende stund skiftet begge nav, en større operation.
Afrika bliver så spændende!

7 kommentarer til “Venteværelset, selfie-turist der ikke passer ind

 1. Hej Ingmar
  Helt ærligt Ingmar – vi sgu alle turister i vores egen tid. Nå, men jeg forstår dig godt, man vil altid gerne være anderledes og mere rigtig end hoben. Men, Ingmar, bare rolig, du er nu noget særligt – og du behøves ikke skilte med det.
  Bare vent, Afrika ligger og lurer og jeg gruer lidt for cyklen, hvis hun ikke kan klare europæisk asfalt, hvad siger hun så til afrikansk grus??
  Elsker dig. KH far

  Like

  1. (red.) afrikansk asfalt, 11000 af 12000 km er 100% asfalt! Og der er ikke meget regn, eller salt der kan komme i vejen for tingene der 🙂
   Ved godt at jeg er dum at høre på hvad angår turisme

   Like

 2. Jeg synes i grunden det er meget godt at se dig uden hest under nummi, hun fortjener et hvil lige så meget som dig (: #ForHurtigTilAthen #DeKalderHamGrækerHviskeren

  Like

 3. Hvor ser du godt ud min ven! Dit skæg er fresh haha! Flyv godt, jeg glæder mig til at følge med i afrika! 🙂

  Like

 4. Kære Ingmar, du er turist selv om du rejser på cykel. En halv hest+halv mand i Grækenland blev kaldt en centaurus. Halv cykel+ halv mand vil fra nu af blive kaldt Ingmarus. Baci mamma

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s